In hartje Brabant is het goed toeven, blijkt uit een onderzoek van het PON

Brabanders zijn (nog steeds) heel betrokken, zo blijkt uit de nieuwe monitor sociale participatie die het PON heeft uitgebracht. Het vrijwilligerswerk zit weer in de lift, het lidmaatschap van verenigingen blijft op een hoog niveau en de buurt wordt een steeds belangrijkere plek waar mensen elkaar ontmoeten en gezamenlijk activiteiten ondernemen. Bron: PON

Monitor Sociale Participatie Noord-Brabant 2014
Brabanders zijn nog steeds betrokken, zo blijkt uit de vierde monitor sociale participatie van het PON. Met dit monitoronderzoek, uitgevoerd in opdracht van de Provincie Noord-Brabant, wordt een empirische basis gelegd onder alle verwachtingen en denkbeelden rondom participatie.
Verschillende vormen van participatie worden gemeten, zoals vrijwilligerswerk, lidmaatschap van verenigingen, sociale contacten, informele zorg en binding met de buurt.

 De vier monitoren over de periode 1999-2014 laten schommelingen zien in de participatie van Brabanders, al is er over het algemeen sprake van een behoorlijke stabiliteit. Het sociaal weefsel blijkt nog behoorlijk sterk in Brabant, waarbij het maatschappelijk middenveld nog steeds als ruggengraat fungeert. Daar vinden mensen elkaar, ontwikkelen ze initiatief en geven ze dagelijks vorm aan een sociaal Brabant. Dat doen ze met elkaar, met ondernemers en professionals en met een betrokken overheid. Wel zien we dat de wijze waarop Brabanders hun betrokkenheid uiten, zich vormt naar de levensfase en individuele mogelijkheden van mensen. Het is verstandig oog te houden voor de groepen die daarin kwetsbaar lijken te zijn of te worden, zeker in de huidige context waar van mensen wordt verwacht dat zij een sterker beroep doen op elkaar voordat zij gebruik maken van overheidsvoorzieningen.

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Surplus Welzijn - Locatie Halderberge
Kade 3
4731 KR Oudenbosch

Openingstijden:
Dinsdag      13.30 tot 15.30 uur
Donderdag  10.00 tot 12.00 uur

Mail ons of bel ons op telefoonnummer:
0165-313100

Volg ons op Twitter en Facebook:

Volg ons op Twitter   


De VacatureBank voor Vrijwilligerswerk wordt beheerd door: