Bevergroep van Scouting Hoeven zoekt leiding bij Scouting Maria Goretti Hoeven in Hoeven

Vacature voor onbepaalde tijd

print vacature

Beschrijving van de vacature

Dit ga je doen:
De bevers is een scoutinggroep voor jongens en meiden van 5 tot en met 7 jaar. Samen met je medeleiding verdiep je je in het beverspel. Jullie bedenken activiteiten die je wil gaan doen. Het programma varieert van speurtochten tot spelletjes, van hutten bouwen in het bos tot knutselen op het Honk. Scouting Nederland heeft heel veel materiaal om je hierbij te helpen.

Je gaat op zaterdagochtend naar de scouting en zet samen met je medeleiding de spullen klaar. Om 10 uur komen de bevers. Jullie zingen samen met de bevers het openingslied en dan vertellen jullie een verhaal over de bewoners van Hotsjietonia en wat de bevers gaan doen vandaag. Samen begeleid je de spellen en activiteiten, zorgt voor een gezellige en ontspannen sfeer in de groep, zorgt voor wat drinken en een snoepje in de pauze. En na deel 2 van het programma is het om 12 uur al weer tijd om af te sluiten. Als de kinderen naar huis zijn ruim je samen nog even op, spreekt het programma na en spreekt af wie wat voor volgende keer voorbereidt.

Eens per jaar is er een logeerweekend. Je helpt mee dit te organiseren. Jullie plannen een weekend dat de bevers een nacht komen logeren en organiseren leuke uitstapjes en activiteiten voor dat weekend.

Waar & wanneer:

  • Op ons Scoutinggebouw: Jack’s Honk aan de Opperstraat 14 te Hoeven
  • Zaterdagochtend van 10 tot 12 uur (m.u.v. schoolvakanties)
  • Het kost je ± 3 a 4 uur per week

Dit ga je leren:
  • Het organiseren van jeugdactiviteiten binnen verschillende thema’s en activiteitengebieden aan de hand van een draaiboek
  • Je leert over de ontwikkeling van kinderen: Wat zijn passende activiteiten? Wat voor zelfstandigheid hoort bij een leeftijd?
  • Als je wil kan je extra taken op je nemen en kan je bijv leren op het niveau van je groep hoe je een team aanstuurt of hoe je financiën beheert. En als je wil kun je ook allerlei competenties ontwikkelen op bestuurlijk of regionaal niveau
  • Er vind begeleiding binnen de groep plaats op jouw eigen leerproces en er is mogelijkheid tot het volgen van cursussen naar wens (bijv EHBO)
  • Je bent dus nooit uitgeleerd en bepaalt je eigen leerweg


De bonus:
Je komt in een gezellige vereniging en hebt er direct een nieuwe vriendengroep bij. Regelmatig zijn er leuke activiteiten met de hele scoutinggroep en is er minimaal eens per jaar een gezellige teambuildings-activiteit voor de leiding. Naast gezelligheid, zijn er volop ontwikkel-mogelijkheden.

 

Doe jij een sociale opleiding? Dan is het in overleg vaak mogelijk deze werkzaamheden in te zetten voor stage en studiepunten.

Wensen m.b.t. vrijwilliger:

Dit ben jij: * Je vindt het leuk om met kinderen te spelen in de leeftijd 5 tot en met 7 jaar en levert graag een bijdrage aan hun ontwikkeling * Je vindt het leuk om activiteiten (mee) te bedenken en organiseren * Je houdt van avonturen beleven Een VOG dient bij aanvang van de functie overlegd te kunnen worden. Kosten hiervan worden vergoed.

Gewenste vooropleiding: niet van toepassing
Gewenst geslacht vrijwilliger: Geen voorkeur
Rijbewijs noodzakelijk: Nee
Eigen auto noodzakelijk: Nee
Leeftijdsgrens: Minimaal 16 jaar, maximaal 99 jaar

Aanvullende gegevens van organisatie en vacature

Organisatie : Scouting Maria Goretti Hoeven
Contactpersoon : Mevrouw D Santbergen
Hoofd- of bezoekadres: Opperstraat 14, 4741 EZ Hoeven
Telefoon : 0649946688
Website : www.scoutinghoeven.nl
 
Beschrijving van organisatie: Lees...
Begeleiding en ondersteuning: begeleiding,deskundigheidsbevordering
Werkadres : Opperstraat 14, 4741 EZ Hoeven
Begin- en einddatum : U kunt direct beginnen voor onbepaalde tijd
Werktijden : De clubs zijn op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur. Je bent iets langer aanwezig om spullen klaar te zetten en mee op te ruimen. Programma maken doe je doordeweeks op een moment dat het jou uit komt.
Totaal aantal vrijwilligers: 4
Gewenste dag(en):
  Ochtend Middag Avond
zaterdag X - -
« Terug naar zoekresultaten

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Surplus Welzijn - Locatie Halderberge
Kade 3
4731 KR Oudenbosch

Openingstijden:
Dinsdag      13.30 tot 15.30 uur
Donderdag  10.00 tot 12.00 uur

Mail ons of bel ons op telefoonnummer:
0165-313100

Volg ons op Twitter en Facebook:

Volg ons op Twitter   


De VacatureBank voor Vrijwilligerswerk wordt beheerd door: