Van vrijwilligerswerk naar betaald werk

de 4 K's

Dat het doen van vrijwilligerswerk een positief effect heeft bij het zoeken naar betaald werk, is al lang onderzocht en bewezen! Maar nu staan de 4 belangrijkste argumenten nog eens eenvoudig voor u op een rijtje. En het is ook nog eens simpel te onthouden 'de 4 K's'

Vier mechanismen die helpen van vrijwilligerswerk naar betaald werk

Kijk mij: is het eerste mechanisme en gaat over de signaalfunctie van vrijwilligerswerk: je laat zien dat je maatschappelijk betrokken bent. Dat je meer kunt dan alleen studeren of je betaalde baan, je laat als werkloze zien dat je niet thuis zit maar nog steeds een goed werkritme hebt. De kijk mij-functie is vooral een middel om jezelf te onderscheiden.

Kennis en kunde: vrijwilligerswerk is een vorm van informeel leren waarmee iemand bestaande competenties kan onderhouden en nieuwe competenties kan ontwikkelen. Het onderhouden van competenties kan waarschijnlijk vrij goed zonder een formele context maar het ontwikkelen van nieuwe competenties, gebaseerd op experiential learning, vraagt waarschijnlijk wel om een formele setting met georganiseerde reflectie.

Kennissen: met vrijwilligerswerk kun je je netwerk onderhouden en verbreden, waardoor iemand meet mensen in kan zetten bij de zoektocht naar betaald werk.

Kennismaking: vrijwilligerswerk is een relatief laagdrempelige manier om eens kennis te maken met een bepaald werkveld. Zonder al te veel investering vooraf en gezichtsverlies achteraf kun je eens in de keuken van een organisatie en werkveld kijken.


Het gehele artikel is hier te lezen en het is geschreven door Lucas Meijs en Jan Romme.  

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Surplus Welzijn - Locatie Halderberge
Kade 3
4731 KR Oudenbosch

Openingstijden:
Dinsdag      13.30 tot 15.30 uur
Donderdag  10.00 tot 12.00 uur

Mail ons of bel ons op telefoonnummer:
0165-313100

Volg ons op Twitter en Facebook:

Volg ons op Twitter   


De VacatureBank voor Vrijwilligerswerk wordt beheerd door: