Vrijwilligerswerk: gewoon leuk om te doen!

Erik werkt al jaren als vrijwilliger met veel plezier bij diverse organisaties. Zo geeft hij rondleidingen in het streekmuseum en houdt hij voor een aantal organisaties de website bij. Ook gaat hij wekelijks een uurtje zwemmen met een bewoner van een begeleid wonen huis. “Het zijn verschillende activiteiten”, zegt Erik, “maar allemaal even leuk om te doen”.

.  

Vrijwilligerswerk is gewoon leuk om te doen. Als vrijwilliger betekent u iets voor anderen. U ontmoet nieuwe mensen en u leert nieuwe vaardigheden, of werkt verder aan de ontwikkeling van uw talenten. Daarnaast biedt vrijwilligerswerk structuur, u blijft betrokken bij de samenleving,  doet werkervaring op. Vrijwilligerswerk kan een opstap zijn naar een opleiding of betaalde baan. Of u nu wekelijks, dagelijks of flexibel vrijwilligerswerk verricht, u biedt een belangrijke en vrijwillige bijdrage aan de maatschappij.

Grote diversiteit aan werkzaamheden
De één vindt het heerlijk iedere week een dagdeel te besteden aan vrijwilligerswerk, een ander is in zijn element als zo af en toe een beroep gedaan wordt op zijn of haar creativiteit. De variatie aan activiteiten binnen het vrijwilligerswerk is groot, u kunt bijvoorbeeld:
- koffie schenken bij bewoners in een woonzorgcentrum
- begeleiden bij activiteiten
- werken als voetbalcoach bij de F-jes
- op een markt producten verkopen voor een goed doel
- penningmeester zijn bij een vereniging

Voor de maatschappij
Het zijn allemaal werkzaamheden die ervoor zorgen dat onze maatschappij soepel blijft lopen, de zogenaamde “smeerolie” van onze maatschappij. Zonder inzet van vrijwilligers zou de smeerolie langzaam indrogen en de gesmeerde machine, zoals onze maatschappij ook wel wordt genoemd, vastlopen. Het doen van vrijwilligerswerk is nodig en belangrijk, maar bovenal is vrijwilligerswerk gewoon leuk om te doen!

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Surplus Welzijn - Locatie Halderberge
Kade 3
4731 KR Oudenbosch

Openingstijden:
Dinsdag      13.30 tot 15.30 uur
Donderdag  10.00 tot 12.00 uur

Mail ons of bel ons op telefoonnummer:
0165-313100

Volg ons op Twitter en Facebook:

Volg ons op Twitter   


De VacatureBank voor Vrijwilligerswerk wordt beheerd door: